GVC-ympäristöohjelma

GVC:n ympäristöpolitiikka:

Garam & Vermiglio Catering Oy on huolissaan ympäristömme tilasta. Ravintola-alan yrityksenä meillä on mahdollisuuksia vaikuttaa asiaan ja ihmisten kulutustottumuksiin.

Lihan kulutus ja sen tuottaminen on ilmaston kannalta raskasta. Tästä syystä pyrimme lisäämään kasvisten käyttöä kaikissa ruuissamme, myös liharuuissa.

Taistelemme kaikin käytettävissä olevin keinoin myös ruokahävikkiä vastaan. Mikäli ruokaa jää yli, se pyritään tarjoamaan seuraavan päivän lounaalla tai myymään esimerkiksi hävikkiruokayritysten avulla.

Energiankulutustamme rajoitamme sammuttamalla keittiölaitteet kun niitä ei käytetä, sammuttamalla valot kun tilassa ei oleilla ja suunnittelemalla ajoreittimme kun kuljetamme tavaroita ravintoloidemme välillä. Käytämme myös pääsääntöisesti vain yhtä tavarantoimittajaa, jolloin ylimääräisiä kilometrejä ei kerry.

Tavarantoimittajiltamme vaadimme vastuullista asennetta. Näin ostamamme raaka-aineet ovat ekologisesti ja eettisesti kestäviä.

Asiakkailtamme toivomme maltillisia annoskokoja ja ylijäämäruuan kierrätystä biojätteen kautta. Tähän on olemassa opastusta asiakastiloissa.

Henkilökunnallemme painotamme ympäristöasioita kaikessa toiminnassamme. Kaikissa ravintoloissamme on kierrätysjärjestelmät, joita henkilökunta noudattaa. Tutustutamme aika-ajoin henkilökuntaamme myös lähialueen elintarvikeyrityksiin sekä kannustamme käymään messuilla, jolloin tietämys myös ympäristöasioista lisääntyy.

Tavoitteena on toteuttaa ohjelma ja pitää yllä siihen määriteltyjä kriteereitä. 

Seuraavassa lista asioista joihin tässä ohjelmassa keskitytään.

Jätteen määrän vähentäminen ja lajittelu
* Jätteet
* Hyötykäyttöaste 
Energiatehokkuus ja uusiutuva energia
* Energiankulutus
Vastuulliset hankinnat
* Sertifikaatti
Materiaalitehokkuus
* Materiaalien käyttö
* Vedenkulutus
Logistiikka ja liikkuminen
* Kuljetukset
* Liikkumisen tehostaminen
Viestintä ja vaikuttaminen
* Aloitteet
* Ympäristökoulutus
Yhteistyökumppaneiden sitouttaminen
* Alihankinnat
Muu osa-alue
* Kustannukset
* CO2-päästöt